Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


WFH 2014 Highlight 3

Clinical studies- what are unresolved issues? Evelien Mauser-Bunschoten MD, gives us detailed information on her presentation:

Aging related morbidities. Marlène Beijlevelt MD, shares the most important facts of her presentation: aged grouped clinics.

  • Sponsors

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws, Nascholingen 22/03/2016

Post-WFH 2016

Nascholing Post-WFH 2016 Van 24-28 juli vond het WFH 2016 World Congress plaats in Orlando. Experts vanuit de hele wereld presenteerden het belangrijkste nieuws op het gebied van hemofilie en andere stollingsstoornissen. Naar aanleiding van het WFH World Congress brengt MEDtalks een interactieve nascholing: de post-wfh 2016. Tijdens deze post-WFH nascholing worden diverse interviews getoond met internationale sprekers die tijdens het WFH hun onderzoek presenteerden of een lezing gaven. Deze worden door de panelleden becommentarieerd. Met aandacht voor o.a. uitdagingen in de praktijk bij de inzet van lang(er)werkende stollingsfactoren; verworven Von Willebrand syndroom; gentherapie nu en in de nabije toekomst; profylaxe en praktijk.  Met medewerking van: prof. dr. Karina Meijer, hematoloog, UMCG dr. Samantha Gouw, kinderarts, fellow kinderhematologie AMC Marlène Beijlevelt, hemofilieverpleegkundige, AMC Accreditatie Accreditatie is aangevraagd bij de NIV, NVZA, NVK & V&VN. Doelgroep Dit programma is primair bedoeld voor internist-hematologen, kinderartsen, ziekenhuisapothekers en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Congresnieuws, Nascholingen 22/03/2014

Post WFH 2014

De nascholing Post WFH gaat over de ontwikkelingen die zijn gepresenteerd tijdens het congres van de World Federation of Hemophilia in Melbourne. Programma: De presentatie is in handen van Inge Diepman samen met dr. Marjon Cnossen (ErasmusMC) en dr. Karina Meijer (UMCG). Tevens is te gast dhr. Piet de Kleijn, fysiotherapeut in het UMC Utrecht. Aan de orde komen o.a. remmers bij milde hemofilie, PK-gestuurd doseren, onderscheid maken tussen een gewrichtsbloeding en arthropathie en uitdagingen op het gebied van therapietrouw. Daarbij komen middels opgenomen interviews, diverse sprekers aan het woord die tijdens de WFH hun onderzoek presenteerden. Deze E-learning is interactief. Kijkers dienen te reageren op stellingen en casus.   Accreditatie: NVZA t/m 4 december 2016 NIV t/m 31 december 2016 NVK t/m 26-1-2017 Kwaliteitsregister V&V: verlopen Verpleegkundig specialisten: verlopen Doelgroep: Dit programma is primair bedoeld voor internist-hematologen, kinderartsen, ziekenhuisapothekers en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Congresnieuws 02/05/2018

Highlight interviews vanaf de WFH 2018

Van 20 t/m 24 mei is het tweejaarlijkse World Federation of Hemophilia Congress (WFH) in Glasgow, Schotland, gehouden. MEDtalks Hematology brengt u de belangrijkste nieuwe onderzoeksresultaten en ontwikkelingen op het gebied van hemofilie in de vorm van een aantal interviews met nationale en internationale hematologie-professionals.  Er wordt aandacht besteed aan: genetische profielen; langerwerkende stollingsproducten;  gentherapie; gewrichtsschade; management en organisatie; factor productwisselingen & remmervorming  Met medewerking van o.a.: Steve Kitchen, PhD - klinisch wetenschapper, Royal Hallamshire Hospital, Sheffield, VK; Dr. Marina Cavazzana - kinder-hematoloog, Necker Hospital, Parijs; Prof. dr. Willem Ouwehand - internist-hematoloog, University of Cambridge, Cambridge, VK; Brittany Savage - verpleegkundige, Indiana Hemophilia and Thrombosis Center, Indianapolis, VS; Dr. Lize van Vulpen - internist-hematoloog, van Creveld Kliniek UMCU, Utrecht. Live nascholing WFH 2018-congres in review Dinsdag 9 oktober kunt u ook een live nascholing volgen waarin een selectie van de belangrijkste onderzoeksresultaten die op het congres zijn gepresenteerd worden toegelicht en becommentarieerd door een panel van deskundige gasten.  Voor deze nascholing zal accreditatie worden aangevraagd bij NIV, NVK, V&VN en Ziekenhuisapothekers.  Meer info op: MEDtalks.eu/WFH2018

Congresnieuws 12/06/2018

WFH 2018: Gentherapie

Alessio Cantore, PhD, bioloog bij het San Raffaele Telethon Institute for Gene Therapy in Milaan, doet onderzoek, in muizen, naar het verhogen van factor IX expressie dmv gentherapie waarbij hij gebruik maakt van het lentivirus. Hij bespreekt deze pre-klinische data. Dr. Marina Cavazzana, kinder-hematoloog bij het Necker Hospital in Parijs en verbonden aan het Imagine Institute waar ze onderzoek doet naar het immuunsysteem en het hematopoëtische systeem. Ze vertelt hoe we de kennis van gentherapie bij hemofilie A en B kunnen inzetten voor andere hematologische aandoeningen, zoals sikkelcelziekte en hemoglobinopathie, en hoe we gentherapie voor iedereen beschikbaar kunnen maken.

Congresnieuws 12/06/2018

WFH 2018: Gewrichtsschade

Dr. Lize van Vulpen, internist-hematoloog bij de Van Creveldkliniek in Utrecht, geeft uitleg over de pathogenese van gewrichtsschade en mogelijke biomarkers om in de toekomst patiënten te kunnen selecteren die gevoelig zijn voor gewrichtsschade. Sandra Squire, fysiotherapeut bij het St Paul’s Hospital in het Canadese Vancouver, vertelt over de voordelen van ultrasound.

Congresnieuws 12/06/2018

WFH 2018: Lang(er)werkende stollingsproducten

Prof. dr. John Pasi, internist-hematoloog en verbonden aan de Queen Mary University in London, legt uit hoe verschillende keuzemodellen kunnen helpen om te beslissen welke patiënten je kan overzetten op EHL producten. Zelf zou hij meer van zijn patiënten op EHL producten willen zetten dan hij nu doet, maar dit is niet altijd kosteneffectief. Stefan Tiefenbacher, PhD, technisch directeur en vice president van Colorado Coagulation in de Verenigde Staten vertelt over de uitdaging van het monitoren van Factor VIII EHL producten en hoe we hiermee om moeten gaan. Dr. Steve Kitchen, moleculair bioloog bij het Royal Hallamshire Hospital in het Britse Shefflield, geeft uitleg over de verschillende testen bij het monitoren van Factor IX EHL producten.

Congresnieuws 12/06/2018

WFH 2018: Management en organisatie

Brittany Savage, verpleegkundige bij het Indiana Hemophilia and Thrombosis Center in Indianapolis, vertelt hoe je kinderen succesvol naar de volwassen afdeling kan begeleiden. Brian O’Mahony, biochemicus bij de Irish Haemophilia Society in Dublin, geeft uitleg over het PARTNERS netwerk. Een samenwerkingsverband van zowel artsen, patiëntenorganisaties en de farmacie, dat streeft naar een duurzame toegang tot behandeling.

Congresnieuws 12/06/2018

WFH 2018: Factor productwisselingen en remmervorming

Dr. Mark Beletrutti is als kinder-hematoloog verbonden aan de University of Alberta in het Canadese Edmonton. Hij vertelt over de effectiviteit en veiligheid van meerdere wisselingen van factor producten in een kort tijdsbestek bij kinderen met hemofilie A. Henry Daniel, professor van translationeel onderzoek bij de University of Pennsylvania in Philadelphia, doet onderzoek naar het tegengaan van remmervorming. Hij vertelt over zijn onderzoek om Factor VIII, gemaakt in cellen van sla, oraal toe te dienen en hoe dit remmervorming kan voorkomen.