Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


SABCS 2013 Interview Dr. John Martens

In een interview met Dr. John Martens krijgt u een update over de validatie van DNA deaminase APOBEC3B als marker voor slechte prognose van ER+ borstkanker.

  • Sponsors

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 22/11/2017

SABCS 2017 Highlights: vroegstadium hormoongevoelig mammacarcinoom

Wat bracht SABCS 2017 voor het vroegstadium hormoongevoelige mammacarcinoom? Een selectie uit het programma door dr. Ester Siemerink, internist-oncoloog uit het ZGT Almelo/Hengelo. Verlengde adjuvante endocriene therapie bij postmenopausale vrouwen in de ABCSG-16 trial. Nieuwe analyses uit SOFT/TEXT en SOFT naar ovariele suppressie met endocriene therapie bij premenopausale vrouwen. Impact van acupunctuur op gewrichtsklachten, gerelateerd aan aromataseremmers.  

Congresnieuws 22/11/2017

SABCS 2017 highlights: CDK4/6 remmers voor het hormoongevoelige mammacarcinoom

Dr. Inge Konings, internist-oncoloog in het Vumc, Amsterdam geeft terugkoppeling over het nieuws m.b.t. CDK4/6 remming: De rol van FGFR1 amplificatie bij resistentie op CDK4/6 remming en anti-oestrogenen Gecombineerde analyse van MONARCH-2 en -3 studies met abemaciclib Eerste lijns ribociclib met goserelin en tamoxifen of een non-steroidale aromataseremmer bij premenopausale vrouwen met gevorderd hormoongevoelig mammacarcinoom in de fase III MONALEESA-7-trial

Congresnieuws, Nascholingen 22/09/2016

Nascholing: Terugblik op ESMO 2016

Naar aanleiding van de ESMO (7 t/m 11 oktober, Kopenhagen) brengt OncologieTV dit geaccrediteerde programma. Onder leiding van presentatrice Inge Diepman wordt met diverse gasten teruggeblikt op de ESMO en wordt met een deskundig panel uitgebreid gediscussieerd over de impact van de nieuwe data op de praktijk. Ook komen diverse ESMO-gangers en sprekers op het congres middels een video-interview aan het woord. Met medewerking van: prof. dr. Egbert Smit, NKI-AVL, Amsterdam dr. Nelleke Ottevanger, Radboud UMC Nijmegen dr. Gabe Sonke, NKI-AVL, Amsterdam dr. Karin Beelen, Reinier de Graaf Gasthuis, Delft dr. Ester Siemerink, Ziekenhuisgroep Twente, Hengelo dr. Marjolein Homs, ErasmusMC, Rotterdam Programma Met aandacht voor o.a. nieuwe ontwikkelingen voor het hormoongevoelige, gemetastaseerde mammacarcinoom op het gebied van CDK4/6 remmers, mTOR remming en de inzet van fulvestrant immunotherapie bij o.a. longkanker en blaaskanker adjuvante therapie bij nierkanker selectie van patiënten voor PARPremming bij ovariumcarcinoom Accreditatie Accreditatie wordt aangevraagd bij de NIV, NVALT en V&VN. Doelgroep Dit programma is primair bedoeld voor internist-oncologen (i.o.), longartsen (i.o.) en gespecialiseerde verpleegkundigen.

Congresnieuws 22/11/2017

SABCS 2017 poster: De PI3K/MAPK pathways en tamoxifen benefit

Dinja Kruger, arts-onderzoeker aan het NKI-AVL en VUmc in Amsterdam laat zien dat haar onderzoek licht schijnt op: in hoeverre een gecombineerde marker op basis van de PI3K en MAPK pathways voorspellend is voor tamoxifen benefit; de manier waarop insuline growth factor-1 receptorexpressie gelinkt is aan tamoxifen resistentie.

Congresnieuws 22/12/2016

SABCS 2016: Hormoongevoelig mammacarcinoom

Een selectie uit het hormoongevoelig mammacarcinoom programma van de SABCS 2016: Dr. Gerrit-Jan Liefers geeft een update over verlengde hormonale therapie uit de IDEAL studie Prof. dr. Vivianne Tjan-Heijnen rapporteert over de DATA studie en geeft haar overkoepelende commentaar over verlengde hormonale therapie Drs. Sonja Vliek vertelt over de TEAMIIB studie (adjuvante bisfosfonaten) Drs. Erik Blok bespreekt de TEAM-studie waarbij een 10-jaar follow-up en een zoektocht naar de waarde van immuunprofielen is gedaan.