Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Quarterly Hematology: highlights in Hodgkin Lymphoma

Dit keer staat het Hodgkin Lymfoom centraal en bespreken de studiogasten 2 recente high-impact publicaties van het afgelopen jaar: de H10- en HD18-studie. Zeer de moeite waard, omdat deze PET-gestuurde studies een belangrijke basis vormen voor wijzigingen in de nieuwe HL-richtlijn die eind 2018 wordt verwacht!

In deze nascholing brengt MEDtalks Nederlandse HL-experts via een live videoverbinding in contact met de auteurs van de H10- en de HD18-studie. Hierdoor krijgt u als kijker een uniek beeld van de visies van de diverse HL-experts op de interpretatie van de studieresultaten.

Achtergrond van het format "Quarterly Focus"

Publicaties in gerenommeerde tijdschriften behoeven vaak nadere toelichting en uitgebreide bestudering om de betekenis en de impact goed te kunnen doorgronden. Om u daarbij te ondersteunen is het format “Quarterly Focus on Hemato-Oncology” ontwikkeld, waarin we deskundige gasten en auteurs van belangwekkende publicaties op innovatieve wijze bijeenbrengen in onze studio in Hilversum.

Studiogasten:

 • Dr. Josée Zijlstra, internist-hematoloog, VUmc
 • Dr. Wouter Plattel, internist-hematoloog, UMCG

Publicaties / live videogasten: 

Accreditatie

Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij NIV en VSR. 

 • Invited speakers

 • Dr. Josée Zijlstra

  internist-hematoloog

  Amsterdam UMC (VUmc)

 • Dr. Wouter Plattel

  internist-hematoloog

  UMCG, Groningen

 • Sponsors

  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door