Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Nascholing: Terugblik op de ASCO-SITC 2017

Experts uit de hele wereld presenteerden van 23 t/m 25 februari op het eerste ASCO Clinical Immuno-Oncology Symposium (ASCO-SITC) in Orlando het belangrijkste nieuws op het gebied van immuno-oncologie. Naar aanleiding van dit congres ontwikkelde MEDtalks/OncologieTV een interactieve nascholing: Terugblik op de ASCO-SITC 2017. Tijdens deze uitzending worden diverse interviews getoond met internationale sprekers die tijdens het congres hun onderzoek hebben gepresenteerd of een lezing hebben gegeven. In de studio wordt door de panelleden verder gediscussieerd.

In de Terugblik op de ASCO-SITC aandacht voor o.a.:

  • Vaccinatie
  • Dendritische celtherapie
  • Combinatietherapiën
  • Biomarkers

Met medewerking van:

  • Sabine Uitslag - presentatrice
  • Dr. Jan Willem de Groot - internist-oncoloog, Isala Zwolle
  • Prof. dr. Jolanda de Vries - tumorimmunoloog, Radboudumc Nijmegen
  • Prof. dr. Carl Figdor - tumorimmunoloog, Radboudumc Nijmegen
  • Prof. dr. Cornelis Melief - immuno-hematoloog, LUMC Leiden

Accreditatie

NIV: toegekend voor 1 accreditatiepunt tot en met 3 april 2019
NVALT: toegekend voor 1 accreditatiepunt tot en met 21-12-2018

Doelgroep

Dit programma is primair bedoeld voor internist-oncologen, gynaecologen, longartsen, radiotherapeuten, ziekenhuisapothekers en gespecialiseerd verpleegkundigen.

ASCO-SITC 2017 Highlight interviews

Naar aanleiding van het congres zijn er ook vijf interviewseries gemaakt:

  • Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 22/07/2016

ASCO 2016: Oncologie Journaal 2

In het tweede Oncologie Journaal vanaf de ASCO 2016 ruime aandacht voor immunotherapie met prof. dr. Winald Gerritsen en prof. dr. Christian Blank. Met o.a. Langere termijndata van gecombineerde BRAF- en MEK remming en van PD-1 remmers bij het melanoom: zien we een plateau ontstaan in de overlevingscurves? Combineren van anti-PD1 en anti-CTLA-4 in ontwikkeling als nieuwe behandeloptie bij het gemetastaseerd melanoom Eindelijk weer een nieuwe potentiele behandeloptie checkpointremming bij blaas- en hoofdhalstumoren Heeft docetaxel meerwaarde na radicale prostectomie? Is er een verschil in effectiviteit tussen de oude taxaan (docetaxel) en de jonge (cabazitaxel)