Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Nascholing: EASL 2015 in de praktijk

Tijdens deze nascholing worden de studieresultaten besproken die op het 50e International Liver Congress 2015 in Wenen zijn gepubliceerd op het gebied van Hepatitis B, Hepatitis C en NASH. Vervolgens wordt de impact van deze data op de Nederlandse klinische praktijk besproken. Meerdere behandelopties bij hepatitis C zullen de revue passeren en er wordt extra aandacht besteed aan de behandeling van patiënten met genotype 3. Bij Hepatitis B en NASH is juist het afzien van medicatie interessant. Kun je langdurige therapie bij Hepatitis B op een gegeven moment stopzetten? En moet je bij NASH niet gewoon inzetten op leefstijlaanpassingen zonder medicamenteuze behandeling?  

Presentatie:

  • Dr. Rob de Knegt, MDL-arts - Erasmus MC Rotterdam
  • Dr. Sophie Willemse, MDL-arts - AMC Amsterdam

Gasten:

  • Dr. Hanneke van Soest, MDL-arts - MC Haaglanden Den Haag
  • Dr. Bert Baak, MDL-arts - OLVG Amsterdam

Inhoud:

  • Hepatitis C: G02, LO1, LO5, LO8, O002, O005, O057, P0772, P0808, P0842
  • Hepatitis B: O119
  • NASH: G01, LP18, O042, O047

Accreditatie:

  • NIV t/m 19-08-2017
  • NVMDL t/m 19-08-2017
  • Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 22/11/2013

Hepatitis B en RNA

Dit interview is opgenomen op de AASLD 2013 in Washington.

Nascholingen 30/11/2017

Nascholing: Chronische hepatitis B & C

Nu on-demand: Nascholing onder leiding van presentatrice Inge Diepman, waarin een deskundig panel, huisartsen informeert over het belang van opsporing en behandeling van patiënten met chronische hepatitis B & C, zodat zij hier actief mee aan de slag kunnen. Met medewerking van o.a.: dr. Jan van Bergen - hoogleraar HIV en SOA en huisarts, Gezondheidscentrum Venserpolder, Amsterdam dr. Roel Coutinho - hoogleraar epidemiologie en bestrijding infectieziekte UMC Utrecht dr. Rob de Knegt - MDL-arts, Erasmus MC, Rotterdam prof. dr. Solko Schalm - emeritus hoogleraar leverziekten, Erasmus MC, Rotterdam & directeur van LiverDoc dr. Jim van Steenbergen - epidemioloog en sociaal geneeskundige, RIVM Onder leiding van presentatrice Inge Diepman wordt er aandacht besteed aan: wat chronische hepatitis is; waar de risicogroepen zitten en hoe we deze kunnen bereiken en behandelen; wat het doel van het Nationaal hepatitisplan is; wat de rol van de huisarts hierin is; tools voor actie. Accreditatie: Voor de nascholing zal accreditatie worden aangevraagd bij NIV, ABC1 en NVvPO.

Congresnieuws 21/06/2018

ASCO 2018: Top 3 nieuws GE-tumoren

Prof. dr. Hanneke van Laarhoven, internist-oncoloog in het AMC, deelt met ons haar TOP 3 op het gebied van ASCO nieuws voor GE tumoren. Met onder andere resultaten van immuuntherapie voor het maagcarcinoom en chemotherapie bij het pancreascarcinoom.

Congresnieuws 22/11/2013

Benigne Levertumoren

In deze video interviews Rob de Knegt Mirelle Bröker over haar poster presentatie over benigne levertumoren.