Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Filter hier op programmatype

Nascholingen 14/10/2019

Binnenkort on demand: "This is CAR T"

CAR T-celtherapie is hot: de European Hematology Association wijdde er begin dit jaar zelfs een apart symposium aan. Deze gloednieuwe vorm van immuuntherapie werkt fundamenteel anders dan klassieke therapieën tegen kanker: het werkingsmechanisme gaat namelijk uit van genetisch gemodificeerde T-cellen van de patiënt. Op 14 oktober (20:00 - 21:30) presenteert MEDtalks een geaccrediteerde nascholing voor medisch professionals met interesse in CAR T-celtherapie. Zorg dat u erbij bent! Onder leiding van presentatrice Inge Diepman praat een multidisciplinair studiopanel u helemaal bij over CAR T-celtherapie.  Met o.a. te gast:  Prof. dr. Marie José Kersten, internist-hematoloog, Amsterdam UMC (AMC) Dr. Pim Mutsaers, internist-hematoloog, Erasmus MC Dr. Marjolein van der Klift, internist-hematoloog, Amphia Breda Prof. dr. Peter Hoogerbrugge, kinderoncoloog, Prinses Máxima Centrum, Utrecht Geplande onderwerpen Inleiding CAR T-cellen Status in Nederland Bijwerkingenmanagement CAR T-cellen Casuïstiek  Organisatie van zorg Psychosociale vraagstukken Toekomst van CAR T-celtherapie Doelgroepen en accreditatie De e-learning is primair gericht op (perifere) hematologen, neurologen, intensivisten, immunologen, A(N)IOS, verpleegkundig specialisten, andere geïnteresseerde zorgverleners en belangenbehartigers. Er wordt accreditatie aangevraagd bij NIV, NVN en VSR. Geïnteresseerden zonder BIG-nummer kunnen mailen naar redactie@medtalks.eu om hun interesse kenbaar te maken.  Locatie & bereikbaarheid De studio bevindt zich op de Plantage Middenlaan 4a te Amsterdam. Meer informatie over de bereikbaarheid van de studio vindt u hier. 

Nascholingen 09/10/2019

Binnenkort on demand: Allemaal Beestjes (HIV / virale hepatitis)

Patiënten met HIV of (chronische) virale hepatitis worden niet altijd als zodanig herkend in de huisartsenpraktijk. Dat is deels te verklaren door het geregeld asymptomatische of aspecifieke karakter van deze infectieziekten. Samenwerking tussen huisartsen en specialisten draagt bij aan de herkenning, diagnostiek en behandeling van patiënten zelf, maar heeft óók een belangrijke public health functie door het terugdringen van HIV en virale hepatitis in de gehele populatie.  Dit MEDtalks-programma (20:30 - 21:30) is gebaseerd op de gelijknamige en succesvolle reeks nascholingsbijeenkomsten voor huisartsen, een initiatief van prof. dr. Eric van Gorp. Het grote verschil is dat u de nascholing nu als e-learning kunt volgen! Tijdens de e-learning praat het studiopanel u helemaal bij middels korte presentaties, multidisciplinaire discussie en praktische casuïstiek. Live-kijkers van de e-learning kunnen reageren op casus, vragen of stellingen die tijdens het programma aan de kijkers worden voorgelegd. Andersom kunt u als live-kijker ook zelf vragen en opmerkingen insturen naar de studio. Panel   Prof. dr. Eric van Gorp, internist-infectioloog, Erasmus MC   Duschka Sanders, huisarts Medisch Centrum Zwanenburg  Dr. Casper Rokx, internist-infectioloog, Erasmus MC   Onno Zeijlstra, huisarts, Vijzelgracht Huisartsen, Amsterdam  Dr. Mark Claassen, internist-infectioloog, Rijnstate Ziekenhuis, Arnhem   Accreditatie   Voor deze nascholing wordt 1 accreditatiepunt voor huisartsen aangevraagd (ABC1).

Online nascholingen 09/10/2019

Triple negatief mammacarcinoom | vragen uit de praktijk

In het eerste deel van de nascholingenreeks Drieluik Mammcarcinoom wordt aandacht besteed aan uw vragen over het triple negatief mammacarcinoom.  Samen met het vragenpanel hebben wij de meest gestelde vragen verzameld en voorgelegd aan dr. Marleen Kok, internist-oncoloog uit het NKI-AvL. Laat u in 1 uur bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van het triple negatief mammacarcinoom.    Onderwerpen Inzetten van platinum bij vroegstadium triple negatief mammacarcinoom Implementatie van TILs in de praktijk De laatste vorderingen op het gebied van immuuntherapie De plaats van PARP-remming in de behandeling van triple negatief mammacarcinoom Het drieluik mammacarcinoom valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen NVMO en MEDtalks. 

Nascholingen 08/10/2019

Behandeling van vroeg stadium melanoom

Met de komst van adjuvante therapie voor het melanoom is de schildwachtklierstatus niet meer enkel van prognostisch belang, maar heeft het ook therapeutische consequenties. Tegelijkertijd hebben de MSLT-II en DeCOG-SLT trials aangetoond dat het doen van een aanvullende complete lymfadenectomie bij niet-palpabele klieren de overleving niet doet verbeteren. Beide ontwikkelingen hebben het behandellandschap van vroegstadium melanoom drastisch veranderd. Ons expertpanel gaat in een met casuïstiek geïllustreerde nascholing in op belangrijke vraagstukken rondom adjuvante therapie. Panelleden Dr. Alexander van Akkooi, oncologisch chirurg in het NKI-AVL in Amsterdam en voorzitter van de EORTC Dr. Marlies Wakkee, dermatoloog in het Erasmus MC, Rotterdam Dr. Karijn Suijkerbuijk, internist-oncoloog in het UMC Utrecht Dr. Lukas Been, oncologisch chirurg in het UMCG Groningen Onderwerpen Welke patiënten komen in aanmerking voor adjuvante therapie Consequenties van adjuvante therapie voor dermatoloog en chirurg Management van de lymfeklierdissecties Wat te doen bij micro- en macroscopische lymfekliermetastasen Hoe om te gaan met het in-transit melanoom en satellietmetastasen Follow up en inzet van de PET-, CT- en MRI-scan Accreditatie zal worden aangevraagd bij de NVvH, NVDV, NIV en VSR. Accreditatiepunten zullen worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.