Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Nascholing: drieluik mammacarcinoom - Deel 3: HER2-positief mammacarcinoom

Het derde en laatste deel van het drieluik mammacarcinoom zal geheel in het teken staan van het HER2-positief mammacarcinoom. In deze nascholing aandacht voor de behandelmogelijkheden in de neoadjuvante, adjuvante en gemetastaseerde setting, waarbij we ons vooral afvragen hoe we met alle mogelijkheden moeten omgaan in de praktijk. Onder leiding van presentatrice Inge Diepman bespreekt het expertpanel de volgende onderwerpen:

 • dubbele HER2-blokkade in de neoadjuvante en adjuvante setting;
 • het gebruik van anthracycline-vrije schema's;
 • trastuzumab: duur van de behandeling en komst van biosimilars;
 • nieuwe beeldvormingstechnieken met radioactief-gelabeld trastuzumab;
 • volgorde van behandelingen in de gemetastaseerde setting.

Het expertpanel zal bestaan uit:

 • Dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog, NKI-AVL, Amsterdam
 • Dr. Aafke Honkoop, internist-oncoloog, Isala, Zwolle
 • Dr.Karin Beelen, internist-oncoloog, Reinier de Graaf, Delft

En met medewerking van dr. Carolien Schröder, internist-oncoloog, UMCG. Voor deze nascholing zal accreditatie worden aangevraagd bij de NIV, V&VN en NVZA.

 

Bekijk ook:

 • Sponsors

  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 22/11/2017

SABCS 2017 Highlights: HER-2 positief mammacarcinoom & immuuntherapie

De selectie van dr. Gabe Sonke, internist-oncoloog, NKI-AVL, Amsterdam: De resultaten van de NSABP B47 studie. Combineren van trastuzumab met PD-1 remmer pembrolizumab in de fase Ib/II PANACEA studie De fase III SOLD studie met 9 weken versus 1 jaar adjuvante trastuzumab

Congresnieuws 22/03/2014

ESMO 2014: Journaal 3

In het derde Oncologie Journaal vanaf de ESMO: Prof. dr. Sabine Linn en prof. dr. Winald Gerritsen over borstkanker respectievelijk prostaatkanker. Met o.a. indrukwekkende overlevingswinst met 1e lijn trastuzumab-pertuzumab-docetaxel bij HER2 positieve uitgezaaide borstkanker; immuuntherapie en borstkanker: de eerste stappen; een analyse van patiënten ouder dan 65 jaar met wekedelen sarcoom (Prof. dr. Winette van der Graaf); de impact van PARP-remming bij castratieresistent prostaatcarcinoom (TOPARP studie); hormonale therapie abirateron inzetten voorafgaande aan chemotherapie geeft overlevingswinst.

Congresnieuws 22/06/2017

ASCO 2017: Neoadjuvante chemotherapie bij duale HER2 blokkade

In een van de oral sessies op ASCO 2017 stond ook de Nederlandse TRAIN-2 studie op het programma. In deze fase 3 studie werd neoadjuvante chemotherapie bij duale HER2 blokkade met of zonder anthracyclines vergeleken bij het HER2 positief mammacarcinoom. Mette van Ramshorst, arts-onderzoeker, geeft hierover toelichting.

Congresnieuws 22/06/2017

ASCO 2017: Oncologie Journaal 2

Het tweede Oncologie Journaal vanaf de ASCO 2017 staat geheel in het teken van borstkanker. Te gast zijn prof. dr. Sabine Linn en prof. dr. Elsken van der Wall. PARP remming bij patiënten met BRCA1/2 mutatie De nieuwste data van immunotherapie bij het mammacarcinoom Duale HER2 blokkade in de adjuvante setting Adjuvante hormonale therapie: intermitterend versus continu Update van CDK4/6 remmers bij het hormoongevoelig mammacarcinoom

Congresnieuws 05/06/2018

ASCO 2018: Oncologie Journaal: Mammacarcinoom

Van 1 t/m 5 juni was Chicago weer het toneel voor het grootste oncologie congres van het jaar: de ASCO Annual Meeting. Vanzelfsprekend was MEDtalks ook dit jaar aanwezig en brengen wij voor u verslag uit in de vorm van Oncologie Journaals en interviews. In dit oncologie journaal brengen wij u het allerlaatste nieuws op het gebied van mammacarcinoom. Samen met dr. Agnes Jager en dr. Gabe Sonke bespreken wij onder andere: Inzetten van genexpressie profielen als Oncotype DX en Mammaprint Mogelijk anti-tumor effect van adjuvant denosumab CDK4/6 remmers en inzet hiervan Het nieuwe antibody-drug conjugate sacituzumab govitecan Nieuwe middelen die ingrijpen op het PI3K-AKT-mTOR pathway PARP remming in de neoadjuvante setting 3 vs 6 maanden adjuvante behandeling met trastuzumab