Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


ISTH 2013: Journal | New developments

In dit journaal vanaf de ISTH 2013 aandacht voor de nieuwste ontwikkelingen bij de bahandeling van hemofilie:

  • New developments in prophylaxis for haemophilia
  • Hemophilia care in the 21st century
  • Sponsors

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 11/06/2019

Highlights vanaf de ISTH 2019 in Melbourne

Het belangrijkste hematologienieuws van Down Under Van 6 tot 10 juli vond het 27ste ISTH-congres plaats. Helemaal aan de andere kant van de wereld, in Melbourne Australië. Kon of wilde u deze lange vlucht niet aan? Niet getreurd, MEDtalks was aanwezig om u het belangrijkste nieuws te presenteren. Vanaf begin augustus vindt u een aantal interviews op onze website, waarin gerenommeerde hematologen en onderzoekers u op de hoogte stellen van het laatste en belangrijkste nieuws. Geïnterviewd zijn o.a. Prof. Marc Carrier - senior scientist klinische epidemiologie, The Ottawa Hospital, Canada Prof. dr. Thomas Renné - klinisch chemicus, Universitätsklinikum Hamburg-Eppendorf, Duitsland Dr. Sarah O’Brien - kinderhematoloog, Nationwide Children’s Hospital, Columbus, Amerika Dr. Erik Klok - internist-hematoloog, LUMC, Leiden Dr. Mettine Bos - Assistant Professor Trombose en Hemostase, LUMC, Leiden Prof. dr. Karin Fijn van Draat - kinderhematoloog, Amsterdam UMC, locatie AMC Prof. dr. Frank Leebeek - internist-hematoloog, Erasmus MC, Rotterdam Prof. dr. Karina Meijer - internist-hematoloog, UMCG, Groningen Onderwerpen zijn o.a. Hemofilie (waaronder gentherapie) De ziekte van von Willebrand bij kinderen en jonge vrouwen Factor X-varianten Kanker-geassocieerde trombose Door u te registreren verkrijgt u toegang tot de interviews wanneer deze live staan.

Nascholingen 11/06/2019

Live nascholing ‘ISTH 2019 in review’

Op een nader te bepalen datum in september kunt u een live nascholing volgen waarin een selectie van de belangrijkste onderzoeksresultaten die op het congres zijn gepresenteerd worden toegelicht en becommentarieerd door een expertpanel. Er wordt onder andere aandacht besteed aan:  Hemofilie (waaronder gentherapie) De ziekte van von Willebrand  Antistolling (o.a. bij kanker-geassocieerde trombose) Accreditatie: NIV, NVK, V&VN, VSR en Ziekenhuisapothekers. Doelgroep: Dit programma is primair bedoeld voor hemofiliebehandelaars, hematologen, kinderartsen, verpleegkundig specialisten, verpleegkundigen en apothekers.

Congresnieuws, Nascholingen 27/09/2017

Post-ISTH 2017

Van 8 t/m 13 juli werd in Berlijn het International Society on Thrombosis and Haemostasis (ISTH) congres gehouden. Hematologie-professionals vanuit de hele wereld kwamen bijeen om de nieuwste onderzoeksdata en best practices te delen. Tijdens deze post-ISTH nascholing worden diverse interviews getoond met (inter)nationale sprekers die tijdens de ISTH hun onderzoek presenteerden of een lezing gaven. Deze worden, onder leiding van Inge Diepman, door onderstaande gasten becommentarieerd. Met: Prof. dr. Karina Meijer, internist-hematoloog, UMCG; Prof. dr. Frank Leebeek, internist-hematoloog, Erasmus MC; Prof dr. Karin Fijn van Draat, kinderarts-hematoloog, AMC. Onderwerpen zijn o.a.: Recente vorderingen met gentherapie; Andere nieuwe therapeutische behandelingsmogelijkheden voor hemofilie; (De impact hiervan op) de behandeling van remmers; Instellen/meten van (dal)spiegels bij de lang(er)werkende producten; PK-gestuurd doseren. Accreditatie: Accreditatie is aangevraagd bij de NIV, NVK en V& VN.

Congresnieuws 22/07/2017

ISTH 2017: Ontwikkelingen op het gebied van VWD en zeldzame stollingsstoornissen

Een overzicht van het nieuws over de ziekte van von Willebrand en zeldzame stollingsstoornissen vanaf de ISTH 2017. Prof. Flora Peyvandi geeft de kernboodschappen weer die zij tijdens haar masterclass Rare bleeding disorders heeft gepresenteerd Prof. Frank Leebeek brengt de nieuwste bevindingen uit de WiN-studie en de Zimmerman-studie. In beide studies wordt de ziekte van von Willebrand onderzocht

Congresnieuws 22/07/2017

ISTH 2017: Instellen/ meten van (dal)spiegels bij langerwerkende FVIII en/of langerwerkende FIX producten

Dr. David Keeling geeft zijn visie op het bereiken van een optimale dalspiegel met de huidige langerwerkende FIX producten. Prof. Guy Young vertelt over meetfouten in het lab bij het bepalen van spiegels van langerwerkende FVIII en langerwerkende FIX producten en legt uit waarom dit meer voorkomt met langerwerkend factor IX dan met langerwerkend factor VIII. Prof. Alok Srivastava beschrijft de impact van de inzet van lang(er)werkende FVIII en lang(er)werkende FIX producten op de behandeling van hemofiliepatiënten.

Congresnieuws 22/07/2017

ISTH 2017: PK-gestuurd doseren

Dr. Marjon Cnossen vertelt over het belang van populatie-farmacokinetiek en legt uit waar de uitdagingen liggen op het gebied van PK-gestuurd doseren. Drs. Iris van Moort geeft uitleg over de verschillende beschikbare PK-tools en bespreekt de verschillen in het profylactisch FVIII-doseeradvies dat deze tools opleveren.

Congresnieuws 22/07/2017

ISTH 2017: Optreden van remmers en de behandeling met ITI nu en in de toekomst

Een overzicht van het nieuws vanaf de ISTH 2017 over het optreden van remmers en de behandeling met ITI. Prof. Flora Peyvandi gaat in op de verschillende omgevingsfactoren die van invloed kunnen zijn op de vorming van remmers. Zij presenteert belangrijke nieuwe gegevens van een subanalyse van de SIPPET studie. Prof. Rolf Ljung geeft zijn visie op het starten en stoppen van immuuntolerantie-inductie (ITI) –therapie bij hemofiliepatiënten met remmers. Prof. Gili Kenet nam deze ISTH deel aan een paneldiscussie over de toekomst van ITI en de ontwikkeling van nonfactor-replacement producten.

Congresnieuws 22/07/2017

ISTH 2017: Nieuwe behandelingsmogelijkheden voor hemofilie en VWD in ontwikkeling

Een overzicht van het nieuws over nieuwe behandelingen in ontwikkeling voor hemofilie en VWD vanaf ISTH 2017. Dr. Peter Lenting legt uit wat nanobodies zijn en op welke manieren deze kunnen worden ontwikkeld voor de behandeling van hemofilie- en VWD-patiënten. Dr. Steven Pipe geeft een overzicht van de ontwikkelingen met small molecules, met focus op de bispecifieke antilichamen en de siRNA-technologie voor de behandeling van hemofilie. Prof. John Pasi bespreekt de interimresultaten van een fase II extensiestudie naar de werking en veiligheid van fitusiran.