Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Hersenveranderingen bij psychose

In deze nascholing brengen prof. dr. Neeltje van Haren en dr. Marco Boks u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hersenveranderingen bij psychose en hoe deze zich verhouden tot de ernst van de ziekte en het dagelijks functioneren van de patiënt.

Daarnaast wordt ingegaan op de effecten van antipsychotica op hersenvolume veranderingen alsmede op neuroplasticiteit en het immuunsysteem in de relatie tot psychose.

Tenslotte wordt gekeken naar de gevolgen van bovengenoemde  bevindingen voor  de klinische praktijk.

  • Sponsors

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 13/12/2018

EMUC 2018: Radiomics

Prof. dr. Philippe Lambin, radiatie oncoloog aan de Universiteit van Maastricht, en dr. Jochen Walz, uroloog in het Institut Paoli-Calmettes in Frankrijk, zijn enthousiast over radiomics. Hiermee wordt geprobeerd radiologisch onderzoek te standaardiseren en naar een hoger niveau te tillen.

Congresnieuws 13/12/2018

EMUC 2018: Highlights active surveillance

Prof. Dr. Monique Roobol, Erasmus MC, geeft de hoogtepunten van de EMUC 2018 consensus meeting over active surveillance bij patiënten met prostaatkanker.