Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


EHA 2019 in review

Het 24e congres van de EHA, het grootste tot op heden, streek dit jaar van 13 t/m 16 juni neer in de RAI te Amsterdam en er stond veel interessant nieuws op het programma. Maar wat moet u nou écht meenemen van dit congres? 

In dit 1 uur durende programma blikken Nederlandse hematologen terug op hun persoonlijke congres-highlights en discussiëren ze over de klinische consequenties van de gepresenteerde ontwikkelingen. De focus ligt met name op hemato-oncologische ontwikkelingen. 

Gasten

  • EHA-president prof. dr. Pieter Sonneveld, internist-hematoloog, Erasmus MC, Rotterdam
  • Dr. Inger Nijhof, internist-hematoloog, Amsterdam UMC (VUmc)
  • Dr. Mark-David Levin, internist-hematoloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordrecht
  • Dr. Martine Chamuleau, internist-hematoloog, Amsterdam UMC (VUmc)

Onderwerpen (abstracts)

Interviews

Om u een zo breed mogelijk beeld te geven van highlights van EHA 2019, kunt u behalve deze e-learning op MEDtalks ook enkele highlight interviews vinden met Nederlandse experts over ALL, AML, CML, MDS, MPN en sikkelcelziekte.

Accreditatie

Voor dit programma wordt accreditatie aangevraagd bij NIV en VSR.

  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 10/09/2019

Highlights vanaf de iwCLL 2019 in Edinburgh

Van 20 t/m 23 september vindt de 18e International Workshop on CLL (iwCLL) plaats in Auld Reekie, zoals Edinburgh vroeger door de Schotten werd genoemd. Bent u niet in de gelegenheid om dit congres bij te wonen? Geen nood, MEDtalks reist af naar deze historische stad om u het belangrijkste nieuws over chronische lymfatische leukemie (CLL) te brengen.  Wat is de laatste stand van zaken op het gebied van diagnostische testen bij CLL? En wat zijn de aanbevelingen voor de behandeling van patiënten in de 1ste en latere lijnen? Over dit en meer zullen (inter)nationale, gerenommeerde hematologen/onderzoekers vertellen in een serie interviews die vanaf begin oktober op onze website zijn te bekijken.  Met medewerking van o.a. Prof. dr. Arnon Kater - internist-hematoloog, Amsterdam UMC, Amsterdam Prof. dr. John Seymour - internist-hematoloog, Peter MacCallum Cancer Centre, Melbourne, Australië Prof. dr. Richard Rosenquist - internist-hematoloog, Karolinska University Hospital, Zweden Dr. Mark-David Levin - internist-hematoloog, Albert Schweitzer Ziekenhuis, Dordwijk, Zwijndrecht Dr. Anton Langerak - moleculair bioloog, Erasmus MC, Rotterdam Onderwerpen zijn o.a. diagnostische testen bij CLL;  eerstelijns behandeling;  relapse behandeling Door u te registreren verkrijgt u toegang tot de interviews. 

Congresnieuws 24/06/2019

EHA 2019: highlights ALL

Dr. Anita Rijneveld bespreekt in Amsterdam de 3 EHA-topics m.b.t. ALL die haar bijzondere aandacht trokken. De eindresultaten van de fase 3 HOVON 100, waarin het toevoegen van clofarabine aan standaardbehandeling is onderzocht.  De eindanalyse van de BLAST trial, waarin patiënten die MRD-positief zijn na 3 blokken chemotherapie zijn behandeld met blinatumumab voorafgaand aan vervolgbehandeling.  Een fase 2 studie naar de combinatie dasatinib-blinatumumab bij frontline Ph+ ALL. 

Congresnieuws 24/06/2019

EHA 2019: highlights MDS

Prof. dr. Arjan van de Loosdrecht deelt zijn MDS-highlights van EHA 2019 in Amsterdam.  

Congresnieuws 24/06/2019

EHA 2019: highlights MPN

Dr. Peter te Boekhorst deelt zijn congres-highlights m.b.t. MPN op EHA 2019 in Amsterdam.

Congresnieuws 24/06/2019

EHA 2019: highlights AML

Prof. dr. Gerwin Huls heeft enkele topics geselecteerd die voor hem de hoogtepunten vormden van EHA 2019. 

Congresnieuws 24/06/2019

EHA 2019: highlights CML

Dr. Peter Westerweel gaat in op zijn CML-highlights van EHA 2019. 

Congresnieuws 24/06/2019

EHA 2019: highlights sikkelcelziekte

Prof. dr. Bart Biemond bespreekt 3 van zijn persoonlijke highlights van EHA 2019 aangaande sikkelcelziekte. Het bekijken waard, want volgens prof. Biemond luiden o.a. deze ontwikkelingen een nieuw tijdperk in voor de behandeling van patiënten met sikkelcelziekte.  Een proefdierenstudie waarin middels gentherapie de Sikkelcel-mutatie wordt gecorrigeerd. De eerste resultaten van een fase 2 studie met een nieuw middel, een fosfodiesteraseremmer, bij patiënten met SCD. Aanvullende data van de HOPE-trial met een geneesmiddel, voxelotor, dat de zuurstofaffiniteit van hemoglobine verandert (gepresenteerd in het Presidential Symposium).