Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


ASCO Oncologie Journaal aflevering 1

  • Dr. Nelleke Ottevanger geeft een update van nieuwe data voor het ovariumcarcinoom.
  • Prof. dr. Jaap verweij schetst de ontwikkelingen bij het vroege fase onderzoek en in de Studietuin onderzoek van Astrid Oosten naar de farmacokinetiek van subcutaan fentanyl en fentanyl pleisters.
  • Sponsors

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 30/04/2019

ASCO 2019 journaals en interviews

De ASCO Annual Meeting is hét grootste internationale congres op het gebied van oncologie. Vanzelfsprekend is MEDtalks hierbij aanwezig en brengt u vanuit Chicago op de hoogte van het laatste congresnieuws.  Samen met Nederlandse experts bespreken wij in een aantal journaals de belangrijkste onderzoeksresultaten voor o.a. longkanker, borstkanker, melanoom, gynaecologische-, urogenitale- en gastro-intestinale tumoren, en plaatsen wij deze in perspectief van de klinische praktijk. Daarnaast brengen wij u interessante interviews met nationale en internationale deskundigen en besteden wij extra aandacht aan onderzoek uit eigen land in de rubriek ‘Van Eigen Bodem’.  Onderwerpen & sprekers oncologie-journaals: Borstkanker: prof. dr. Sabine Linn, NKI-AvL, en dr. Agnes Jager, Erasmus MC Melanoom: prof. dr. Christian Blank, NKI-AvL, en dr. Karijn Suijkerbuijk, UMC Utrecht Gynaecologische tumoren: dr. Nelleke Ottevanger, Radboudumc, en dr. Gabe Sonke, NKI-AvL Longkanker: prof. dr. Joachim Aerts, Erasmus MC, en prof. dr. Egbert Smit, NKI-AvL Prostaatkanker: dr. Martijn Lolkema, Erasmus MC  Nier- en blaaskanker: prof. dr. John Haanen, NKI-AvL Darmkanker: prof. dr. Miriam Koopman, UMC Utrecht Vanaf maandag 3 juni vindt u de ASCO oncologiejournaals en interviews op onze website. Blijf op de hoogte Wilt u als eerste op de hoogte zijn van de livegang van de journaals op Medtalks.eu? Registreer u dan nu met uw specialisme. Zodra de eerste journaals live staan ontvangt u een e-mail.

Congresnieuws 06/11/2018

ESMO 2018 highlights: Gynaecologische tumoren

Dr. Nelleke Ottevanger, internist-oncoloog bij het Radboudumc, geeft toelichting op haar selectie van het belangrijkste nieuws van ESMO 2018 op het gebied van gynaecologische tumoren Fasde III studie van lurbinectedine versus PLD of Topotecan bij patiënten met platinum-resistent ovariumcarcinoom.  Fase III studie van carboplatin/gepegyleerd liposomaal doxorubicin/bevacizumab versus carboplatin/gemacitabine/bevacizumab bij patiënten met platinum sensitief ovariumcarcinoom.  Fase III SOLO1: maintenance olaparib en platinum chemotherapie als eerste lijn bij patiënten met ovariumcarcinoom en een BRCA1/2 mutatie. 

Congresnieuws 27/06/2018

ASCO 2018: Rechallenge met bevacizumab voor ovariumcarcinoom

Dr. Sandro Pignata, oncoloog en voorzitter van de Multicentre Italian Trial in Ovarian cancer (MITO) groep, zet de resultaten van de MITO 16b trial uiteen. In deze studie werd de waarde van bevacizumab onderzocht voor patiënten met recidief ovariumcarcinoom die in de eerste lijn reeds waren behandeld met bevacizumab. Tevens vertelt hij over de zoektocht naar biomarkers en geeft hij ons zijn belangrijkste ASCO nieuws voor het ovariumcarcinoom.

Congresnieuws 26/06/2018

ASCO 2018: Cytoreductieve nefrectomie bij RCC

Prof. dr. John Haanen, internist-oncoloog uit het NKI-AvL, vertelt over de langverwachte resultaten van de CARMENA trial, die de plaats van cytoreductieve nefrectomie onderzocht in het tijdperk van targeted therapie.

Congresnieuws 26/06/2018

ASCO 2018: Resultaten van de TAILORx studie

Oncoloog Joseph Sparano bespreekt de resultaten van de TAILORx trial, die hij tijdens de plenaire sessie presenteerde. Deze studie onderzocht het gebruik van een genexpressieprofieltest als hulpmiddel om patiënten met hormoongevoelig mammacarcinoom te selecteren die geen adjuvante chemotherapie nodig hebben.