Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


ASCO 2018: Oncologie Journaal: Mammacarcinoom

Van 1 t/m 5 juni was Chicago weer het toneel voor het grootste oncologie congres van het jaar: de ASCO Annual Meeting. Vanzelfsprekend was MEDtalks ook dit jaar aanwezig en brengen wij voor u verslag uit in de vorm van Oncologie Journaals en interviews.

In dit oncologie journaal brengen wij u het allerlaatste nieuws op het gebied van mammacarcinoom. Samen met dr. Agnes Jager en dr. Gabe Sonke bespreken wij onder andere:

  • Inzetten van genexpressie profielen als Oncotype DX en Mammaprint
  • Mogelijk anti-tumor effect van adjuvant denosumab
  • CDK4/6 remmers en inzet hiervan
  • Het nieuwe antibody-drug conjugate sacituzumab govitecan
  • Nieuwe middelen die ingrijpen op het PI3K-AKT-mTOR pathway
  • PARP remming in de neoadjuvante setting
  • 3 vs 6 maanden adjuvante behandeling met trastuzumab
  • Sponsoren

    Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 10/10/2019

ESMO 2019 Veliparib with carboplatin and paclitaxel in HER2-negative breast cancer

Internist-oncoloog Véronique Diéras presenteerde deze ESMO een late breaking abstract met data van de BROCADE-3-trial. In deze trial werd de effectiviteit en tolerabiliteit van veliparib met chemotherapie onderzocht bij BRCA-positieve HER2-negatieve borstkankerpatiënten. Dr. Diéras vat de bevindingen voor ons samen.  Bekijk hier het volledige overzicht van onze interviews op ESMO 2019.

Congresnieuws, Nascholingen 08/10/2019

ESMO 2019 in review

Het jaarlijkse congres van de European Society for Medical Oncology (ESMO) vond dit jaar plaats van 27 september tot en met 1 oktober in Barcelona. In deze nascholing bespreekt een panel van deskundigen een selectie van het kersverse congresnieuws en vertaalt deze naar de Nederlandse praktijk. Internist-oncologen Carolien Smorenburg en Martijn Lolkema vatten de meest interessante onderzoeksresultaten op het gebied van prostaatcarcinoom en mammacarcinoom voor u samen. Samen met een kritisch vragenpanel worden de studies verder uitgediept en becommentarieerd. Presentatie: Inge Diepman Onderwerpen:  Mammacarcinoom OS data van CDK4/6 remmers (MONARCH 2 en MONALEESA-3) immuuntherapie in de neoadjuvante setting (KEYNOTE 522) Gynaecologische tumoren PARP-remmers in de primaire behandeling van het ovariumcarcinoom (PRIMA, VELIA en PAOLA-1) Prostaatcarcinoom PARP-remmer in de behandeling van mCRPC (PROfound) De plaats van cabazitaxel in de behandeling van mCRPC (CARD) Effectiviteit van docetaxel in laag- versus hoog volume ziekte bij HSPC (STAMPEDE) Colorectaal carcinoom Triple therapie bij BRAFV600E gemuteerd colorectaal carcinoom (BEACON) Doelgroep en accreditatie: Deze nascholing is primair bedoeld voor internist-oncologen en A(N)IOS. Accreditatie zal worden aangevraagd bij de NIV.  Naast deze nascholing heeft MEDtalks ook een uitgebreide rapportage gemaakt van het ESMO-congres in de vorm van interviews. Klik hier om deze te bekijken. De nascholing 'ESMO 2019 in review' valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen NVMO en MEDtalks. 

Congresnieuws 08/10/2019

ESMO 2019 Hoge dosis neo-adjuvante chemotherapie bij triple negatief mammacarcinoom

Op dit ESMO-congres presenteerde arts-onderzoeker Sonja Vliek uit het NKI-AvL de fase-III-data van de neo-TN-trial, waarin onderzocht wordt of patiënten met triple negatieve borstkanker met een BRCA1-like profiel baat hebben bij neo-adjuvante behandeling met hoge dosis chemotherapie. Als toegift vertelt ze ook nog over het vervolg van dit onderzoek: de SUBITO-studie, die momenteel loopt in alle academische ziekenhuizen in Nederland en in Medisch Spectrum Twente.  Bekijk hier het volledige overzicht van onze interviews op ESMO 2019.

Congresnieuws 08/10/2019

ESMO 2019 TILs en BRCA-like status bij borstkankerpati├źnten behandeld met carboplatine

Arts-onderzoeker Leonora de Boo uit het NKI-AvL doet onderzoek naar tumor-infiltrerende lymfocyten (TIL's) bij borstkanker. In een patiëntengroep met hoog-risico borstkanker met en zonder BRCA-like-profiel evalueerde zij de hoeveelheden TIL's en de potentieel prognostische waarde ervan. Ze vat haar bevindingen voor ons samen. Bekijk hier het volledige overzicht van onze interviews op ESMO 2019.

Congresnieuws 01/10/2019

ESMO 2019 Highlights mammacarcinoom 1

Prof. dr. Guy Jerusalem, internist-oncoloog bij het CHU de Liège in België, deelt zijn top 3 ESMO nieuws over mammacarcinoom. Bekijk hier het volledige overzicht van onze interviews op ESMO 2019.

Congresnieuws 01/10/2019

ESMO 2019 Highlights immuuntherapie

Het belangrijkste nieuws op het gebied van immuuntherapie wordt in dit interview toegelicht door prof. dr. John Haanen, internist-oncoloog uit het NKI-AvL. Bekijk hier het volledige overzicht van onze interviews op ESMO 2019.

Congresnieuws 01/10/2019

ESMO 2019 Highlights mammacarcinoom 2

Dr. Marleen Kok, internist-oncoloog in het NKI-AvL, deelt met ons het belangrijkste ESMO nieuws op het gebied van borstkanker. Bekijk hier het volledige overzicht van onze interviews op ESMO 2019.

Nascholingen 26/09/2019

Triple negatief mammacarcinoom | vragen uit de praktijk

In het eerste deel van de nascholingenreeks Drieluik Mammcarcinoom wordt aandacht besteed aan uw vragen over het triple negatief mammacarcinoom.  Samen met het vragenpanel hebben wij de meest gestelde vragen over het inzetten van platinum, PARP-remmers, immuuntherapie en TILs verzameld. Laat u in 1 uur bijpraten over de laatste ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van het triple negatief mammacarcinoom.  Onderwerpen Inzetten van platinum bij vroegstadium triple negatief mammacarcinoom Implementatie van TILs in de praktijk De laatste vorderingen op het gebied van immuuntherapie De plaats van PARP-remming in de behandeling van triple negatief mammacarcinoom Het drieluik mammacarcinoom valt onder de samenwerkingsovereenkomst tussen NVMO en MEDtalks.  Voor deze nascholing wordt accreditatie aangevraagd bij de NIV en VSR. Punten worden bijgeschreven zodra accreditatie is verleend.