Privacyvoorkeur

MEDtalks houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op uw interessegebied. Kies hieronder of u op de hoogte gehouden wilt blijven van de nieuwste programma's en nascholingen binnen uw interessegebieden. Klik hier voor meer informatie.


Coming soon: Highlights vanaf de ARVO in Vancouver

Van 28 april tot 2 mei vindt de ARVO 2019 plaats. Ditmaal in Vancouver, Canada. Bepaald niet om de hoek, dus als u er niet bij kunt zijn, dan is dat begrijpelijk. Niet getreurd, MEDtalks zal zoals ieder jaar weer aanwezig zijn, zodat u toch het een en ander van de congresvloer mee kunt krijgen.

Kort na het congres vindt u een aantal interviews op onze website, waarin gerenommeerden oogartsen van eigen bodem u op de hoogte stellen van het laatste en belangrijkste nieuws. Tevens besteden we aandacht aan Nederlands onderzoek.

Geïnterviewden zijn o.a.

 • Prof. dr. Caroline Klaver, Erasmus MC, Rotterdam en Radboudumc, Nijmegen;
 • Dr. Frank Verbraak, Amsterdam UMC locatie VUmc;
 • Dr. Emine Kilic, Erasmus MC, Rotterdam;
 • Dr. Elon van Dijk, LUMC, Leiden;
 • Dr. Rob Collin, Radboudumc, Nijmegen;
 • Dr. Magda Meester, Erasmus MC, Rotterdam;
 • Thomas Heesterbeek, Radboudumc, Nijmegen;
 • Thomas van Rijssen, LUMC, Leiden;
 • Anita de Breuk, Radboudumc, Nijmegen.

Onderwerpen zijn o.a.

 • Leeftijdsgebonden maculadegeneratie;
 • Polypoïdale choroïdale vasculopathie;
 • Uveaal melanoom;
 • Retinale dikte als biomarker voor Alzheimer;
 • Stargardt disease.

Wanneer kunt u de intervieuws verwachten?

Vanaf 20 mei 2019. Houd onze website in de gaten en registreer u alvast met uw specialisme om op de hoogte te blijven. 

 

De interviews komen onafhankelijk tot stand en worden financieel ondersteund door Bayer.

 

 

 • Sponsors

  Dit programma komt onafhankelijk tot stand en wordt financieel mogelijk gemaakt door

Gerelateerde publicaties

Congresnieuws 15/10/2018

Euretina 2018: belangrijke ontwikkelingen

De resultaten van de PLACE trial waren vorig jaar hét nieuws op de Euretina. Inmiddels zijn we een jaar verder en prof. dr. Camiel Boon vertelt wat de resultaten allemaal teweeg hebben gebracht. Daarnaast gaat hij in op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gentherapie. Dr. Thomas Theelen geeft uitleg over het belang van OCT bij CSC en de valkuilen die daarbij kunnen opreden. Prof. dr. Caroline Klaver geeft ons een kijkje in de nabije toekomst van het diagnose stellen bij oogziektes en dr. Suzanne Yzer geeft uitleg over neovascularisatie en PCV bij CSC.

Congresnieuws 15/10/2018

Euretina 2018: Nieuws

Zelfs gelauwerde hoogleraren komen nog wel eens voor grote verrassingen te staan. Euretina 2018 had  voor prof. dr. Jan Keunen zo'n moment in petto. Nog belangrijker was echter het nieuws over profilactisch laseren bij droge macula degeneratie. Nieuws ook van prof. Lanzetta. Hij gaat nader in op de ALTAIR en ARIES studies met nieuws over het proactief doseren van anti-VEGFS. Tenslotte geeft dr. Frank Verbraak uitleg over de resultaten PROTOCOL S en de CLARITY studies en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse praktijk.

Congresnieuws 15/10/2018

Euretina 2018: Nieuwe uitdagingen

Hoe lang ga je door met het geven van anti-VEGF behandelingen bij persistent RVO gerelateerde CME als de patiënt er eigenlijk geen baat meer bij heeft? Kun je dan niet beter stoppen? Deze vraag legde prof. dr. Hans Vingerling zijn gehoor voor en dat leidde tot een interessante discussie. Discussie waren er ook tijdens het I FAN CLUB debat, waar enkele interessante cases werden gepresenteerd. Prof. dr. Jan van Meurs vertelt overHoe lang ga je door met het geven van anti-VEGF behandelingen bij persistent RVO gerelateerde CME. Tenslotte geeft dr. Sarit Lesnik Oberstein een samenvatting van de discussies die tijdens het Amsterdam Retina Debat werden gevoerd.